Lækker porretærte med serano
Mmh, her igår aftes lavede jeg én af vores favoritter til aftensmad herhjemme – porretærte med serano. Mums!
Til tærtedejen skal du bruge følgende:
- 200 gram mel (jeg brugte rugmel)
- 1 dl vand
- 1/2 dl olie
- 1 tsk salt
Til fyldet skal du bruge:
- 5 æg
- 2,5 dl creme fraishe 5 % (eller tilsvarende)
- 2-3 spsk olie
- 1 tsk salt
- En knivspids muskatnød
- 2 porrer
- Seranoskinke
Ovnen tændes på 200 grader. Ingredienserne til tærtedejen røres sammen og rulles ud. Tærtefadet smøres med olie, dejen kommes i og bages i ca. 10 min. Imens piskes æg, creme fraishe, olie, salt og muskatnød sammen, og porrerne renses og skæres i skiver.
Tærten tages ud efter 10 min og porrer/serano fordeles. Dernæst hældes æggemassen over og tærten kommes tilbage i ovnen. Bages færdig 25-30 min.
Serveres med en god salat og/eller groft flutes.
Velbekomme! 🙂
Ingen kommentarer endnu