Fra Korsør til Nyborg

Lækker porretærte med serano

Porretærte

Mmh, her igår aftes lavede jeg én af vores favoritter til aftensmad herhjemme – porretærte med serano. Mums!

Til tærtedejen skal du bruge følgende:

  • 200 gram mel (jeg brugte rugmel)
  • 1 dl vand
  • 1/2 dl olie
  • 1 tsk salt

 

Til fyldet skal du bruge:

  • 5 æg
  • 2,5 dl creme fraishe 5 % (eller tilsvarende)
  • 2-3 spsk olie
  • 1 tsk salt
  • En knivspids muskatnød
  • 2 porrer
  • Seranoskinke

Ovnen tændes på 200 grader. Ingredienserne til tærtedejen røres sammen og rulles ud. Tærtefadet smøres med olie, dejen kommes i og bages i ca. 10 min. Imens piskes æg, creme fraishe, olie, salt og muskatnød sammen, og porrerne renses og skæres i skiver.

Tærten tages ud efter 10 min og porrer/serano fordeles. Dernæst hældes æggemassen over og tærten kommes tilbage i ovnen. Bages færdig 25-30 min.

Porre-serano tærte

Serveres med en god salat og/eller groft flutes.

Velbekomme! 🙂

Bloglovin

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fra Korsør til Nyborg