Falafel i hjemmelavede madpandekager med grønt
Min kæreste var ikke hjemme igår aftes og derfor stod min aftensmad på falafel i hjemmelavede madpandekager med grønt. Noget som jeg (af én eller anden grund) er ene om herhjemme at synes er virkelig, virkelig lækkert!
Det lækre ved falafel er, at man (lidt ligesom i en hvilken som helst fars) kan blande lige det grønt i, som man nu har lyst til. Jeg lavede “farsen” på forhånd, så det var let, da jeg skulle stege dem igår aftes.
Jeg brugte følgende:
- 400 gram kikærter på dåse
- 2 æg
- En håndfuld bredbladet persille
- 1 tsk spidskommen
- 1 tsk koriander
- 1 mellemstort løg
- 2 fed hvidløg
- En smule rasp
- Salt og peber
- Olivenolie
Jeg lavede falafel af en hel dåse kikærter og jeg har derfor til en 3-4 gange, men da det kan fryses, kunne jeg lige så godt lave en stor portion. Fantastisk nemt! Det hele kommes i en foodprocesser og blandes sammen. Jeg havde blomkål og squash liggende, så det kom tillige med. Falafel-kuglerne formes og steges på en pande i en hel del olie. Imens lavede jeg madpandekagerne. Da det går enormt hurtigt, lavede jeg kun en lille portion, som der blev 3 små pandekager ud af.
Jeg brugte følgende:
- 50 gram groft rugmel
- ca. 1 dl skummetmælk
- 1 æg
- Lidt salt
Det hele piskes sammen og steges på panden.
Falafel-kuglerne spiste jeg i en madpandekage sammen med spidskål, friske bønner og tomat.
Velbekomme!
FOLLOW MY BLOG WITH BLOGLOVIN’!
Jeg synes også at falafler smager godt! Jeg må prøve din opskrift en dag 🙂
http://rikaedelgren.bloggersdelight.dk